Atlassian, Blog

Atlassians takes the next step in its cloud strategy, Stretch Addera helps you on your journey

Som cloud partner of the year 2018 såg vi tidigt potentialen i Atlassians Cloud erbjudande, nu tar Atlassian ytterligare ett kliv i sin cloud-strategi, med två tydliga produktlinor Atlassian Cloud och Atlassian Data Center. Över 90% av de nya kunderna väljer en Atlassian Cloud applikation och för kunder med mer komplexa krav kring anpassningsbarhet och kontroll finns Data Center alternativet.

Förändringar i Atlassians server och Data Center erbjudande

Den 2 februari 2021 slutar Atlassian sälja nya server (on-prem) licenser. Den 2 februari 2024 blir server-produkten EOF, vilket innebär att support och felrättningar inte kommer erbjudas till server licenser. Under den kommande 3-årsperioden behöver du som är serverkund göra valet, Atlassian Cloud alternativt Atlassian Data Center, Stretch Addera finns här att vägleda dig till rätt beslut för din organisation.

Mot molnet!

Atlassian och Stretch Addera förstår att det kan vara svårt att få en överblick vad den nya strategin innebär. Vi vet även att er transition kan ta tid och att våra kunder är på olika steg i resan mot att vara redo för molnet. Vi finns här för dig. Vi kan hjälpa er med strategin, planen och genomförandet av en lyckad flytt, oavsett om ert val blir Atlassian Cloud eller Atlassian Data Center lösning. Tillsammans sätter vi grunden för en bättre Atlassian plattform.

Nedan finns länkar till mer information kring förändringarna och vilka alternativ som finns tillgängliga för er.

  • Atlassian Journey to Cloud hub: Information om förändringen och material kring migreringsalternativ finns här.
  • Server förändringar: Atlassian slutar sälja nya serverlicenser den 2 februari 2021. Läs mer om den detaljerad tidslinje och även hur det här påverkar dina existerande server licenser och era server appar, här.
  • Server prisjusteringar: Atlassian kommer även förändra prislistan för server – kontakta oss så berättar vi mer!
  • Atlassian Data Center förändringar: Läs mer om de investeringar Atlassian gör för att få skapa en enad upplevelse för Data Center och Cloud, satsning på nya enterprise-fokuserade funktioner och de kraftfulla Atlassian appar som blir en del av basapplikationen, här.
  • Data Center prisjusteringar: Atlassian kommer även förändra prislistan för Data Center – kontakta oss så berättar vi mer!

Atlassian tillhandahåller gratis testperiod för migrering och “loyalty discounts“ för att minska kostnader och för att underlätta er omställning.

Stretch Addera hjälper er på resan mot Cloud eller Data Center. Boka ett möte med oss så berättar vi mer, vi hjälper er även att reda ut förändringen i licenspriset och vad som händer den 2 februari när Atlassian slutar sälja nya server licenser. Du når oss på atlassiancrm@stretch.se.

Läs även våra erbjudande för server till cloud migrering och server till data center migrering.

Atlassian och Stretch Addera har det gemensamma målet att hjälpa dig att frigöra kraften i era team!

 

Share this post